Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

"Bosch Open Expo (B.O.E.) bij het JBZ maart-juli 2016

Expositie Bosch Open Expo (B.O.E.) bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

In de expositieruimte aan het einde van de boulevard is een expositie te zien van 21 verschillende kunstenaars (zowel professionele als amateurkunstenaars). Kunststudenten uit het vierde jaar van de opleiding Beeldende Kunsten van de AKV | St. Joost uit 's-Hertogenbosch hebben samen met de secretaris van de kunstcommissie, Agnes Bomers, de expositie ingericht.

 

 

2016 staat in het teken van Jeroen Bosch. De exposities op de boulevard van het ziekenhuis staan in het teken van Jheronimus Bosch 500. In deze tweede expositie van 2016 presenteert het ziekenhuis de geselecteerde werken van de Bosch Open Expo (B.O.E). Bosch Open Expo is een diverse en verrassende collectie hedendaagse kunt geïnspireerd op het werk en het leven van Jheronimus Bosch.

Naast het Jeroen Bosch en het stadskantoor gemeente 's-Hertogenbosch als openbare gelegenheden is er ook werk te zien in Bossche culturele presentatie-instellingen zoals de Willem II fabriek, Kunsthal Bosschveld, Muzerije, Kruithuis en Museum Slager en in de Kunstlocatie van het internationale bedrijf Würth.

De expositieruimte van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is te zien tussen 07.30 uur en 21.00 uur vanaf 19 maart 2016 tot 4 juli 2016.

 

 

Informatieborden expositie

Bij de expositie op de boulevard van het JBZ hangen informatieborden met een toelichting bij deze expositie. Bij de kunstwerken hangen ook titelbordjes bij de kunstwerken van de 21 exposanten in de expositieruimte.

De exposanten zijn Richard van der Koppel, Nicolette Peters, Monique van der Steen, Anneke Hoogenboom, Linda Bais, Catharina van de Ven, Tijs Kierkels, Ilse Vermeulen, Jacqueline Engels, Anna Püschel, Bea van Golen, Helene de Winter, Cor van Oosterhoud, Marianne Stam, Sandra Mackus, Hedwig Zegger Althof, Tamara Jungnickel, Lobke van Aar, Antoinette Cremers, Hans van de Rakt en Marian van Esch.

Bekijk op de website van de Bosch Open Expo (B.O.E.) alle kunstwerken die tentoongesteld zijn bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

Het Jeroen Bosch ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met deze bijzondere expositie. Kom kijken naar de kunstwerken en verwonder u hoe de exposanten zijn geïnspireerd door de grote meester Jheronimus Bosch. 

 

 

Catalogus

De catalogus van de Bosch Open Expo is vanaf 19 maart 2016 te koop voor 10 euro bij het winkeltje van Sodexo op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In de B.O.E. catalogus zijn 147 kunstwerken opgenomen, waaronder ook de kunstwerken die bij het ziekenhuis worden geëxposeerd.

 

Kunstactiviteiten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kunstcommissie?

U kunt zich dan aanmelden voor de kunstkring. U ontvangt dan uitnodigingen van de openingen van de exposities op de boulevard.

 

Wilt u meer weten over de kunst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis?

Surf naar www.jbz.nl/kunst

 

Zoeken

Print