Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Links

Meer informatie over Multiple Sclerose (MS) in het algemeen kunt u vinden op de volgende websites.

 

Over MS:

 • www.msvereniging.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     De website van de MS Vereniging Nederland (MSVM) bevat een uitgebreide beschrijving van de ziekte, de diagnose en medicijnen. verder is er de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met lotgenoten, een nieuwsrubriek en een database met artikelen over MS die zijn verschenen in het tijdschrift MenSen.
 • www.msweb.nl
  Het doel van msweb.nl is een vraagbaak en ontmoetingspunt te zijn voor alle mensen met MS en andere direct betrokkenen. Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over MS.
 • www.nationaalmsfonds.nl
  Het Nationaal MS Fonds begeleidt en ondersteunt mensen met MS en andere demyeliniserende ontstekingsachtige aandoeningen om tot een bredere kennis en een hogere levenskwaliteit te kunnen komen. Aan deze site werken zowel patiënten als professionele hulpverleners actief mee.
 • www.msyoung.nl
  Een website speciaal voor kinderen en jongeren die met MS te maken hebben. De website bevat onder meer: chatrooms, forums en een gastenboek.
 • www.mskidsweb.nl
  MSKidsweb is een website over MS voor kids. Wie weet heeft je vader of moeder Multiple Sclerose. Of heel misschien heb je het zelf, of heeft een broertje of zusje MS. En dat is natuurlijk allemaal niet leuk. MSKidsweb helpt je het antwoord te vinden op veel vragen.
 • http://www.ms-anders.nl/ms-kids/
  MS-kids is een website voor kinderen. Kinderen vertellen op deze site hoe het is wanneer één van je ouders MS heeft.
 • www.msresearch.nl
  De Stichting MS Research zet zich in voor onderzoek naar de oorzaak, behandeling en mogelijkheden voor genezing van multiple sclerose. Ook informeert MS Research over de wetenschappelijke aspecten van MS.

Omgaan met ziekte:

 • www.meedoenmogelijkmaken.nl  
  De stichting is er voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking of chronische ziekte.
 • www.meedenbosch.nl
  MEE is er voor iedereen met een beperking. MEE adviseert, ondersteunt en wijst de weg. MEE is een bureau bij u in de buurt. Daar werken deskundige mensen die u terzijde kunnen staan bij vragen op het gebied van onderwijs, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer, vrije tijd. Voor jong en oud. Voor direct betrokkenen, maar ook voor hun ouders of verzorgers. 
 • www.ciz.nl
  Zelfstandig wonen en functioneren, liefst in de eigen vertrouwde omgeving. Dat willen we allemaal. Maar wie ouder wordt of te maken krijgt met een handicap, heeft soms extra zorg of voorzieningen nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt. Met een indicatiebesluit van het CIZ kunt u terecht bij een zorgverlener naar keuze.
 • www.pgb.nl
  Als u zorg nodig hebt door bijvoorbeeld ziekte, handicap of ouderdom, dan krijgt u die zorg op grond van de AWBZ (de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). U ontvangt die zorg meestal in natura: bijvoorbeeld verpleging en verzorging bij u thuis, verzorgd door een zorginstelling. Maar u kunt ook geld krijgen om zelf zorg in te kopen. Dat heet dan een persoonsgebonden budget, ook wel PGB genoemd.

Zoeken

Print