Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Uw gegevens eerder bekijken in MijnJBZ

dinsdag 11 april 2017

Bekijkt u uw uitslagen al in MijnJBZ? Vanaf vandaag hoeft u hier minder lang op te wachten. Behandelverslagen, brieven van uw specialist aan uw huisarts, en uitslagen van Radiologie en Pathologie staan na twee weken in MijnJBZ. Laboratoriumuitslagen kunt u na 7 dagen bekijken. Voorheen werden gegevens 30 dagen later op MijnJBZ zichtbaar.

 

Samen met patiënten, medisch specialisten en huisartsen hebben we deze beslissing genomen. Via een online enquête hebben we 500 patiënten die MijnJBZ gebruiken, om hun mening gevraagd. Wilt u uitslagen zo snel mogelijk kunnen bekijken? Vindt u het prettig om resultaten eerst met uw arts te bespreken, voordat u ze in MijnJBZ kunt zien? Ruim de helft van de patiënten wil uitslagen zo snel mogelijk inzien, ongeacht of de arts de uitslag al met ze heeft besproken.

 

Artsen zijn zeer te spreken over MijnJBZ. Het zorgt voor meer openheid, en het helpt patiënten om zich voor te bereiden op een afspraak. Maar het eerder tonen van gegevens op MijnJBZ, brengt ook lastige vragen met zich mee. Bijvoorbeeld, wil je als arts altijd de resultaten eerst met de patiënt bespreken voordat hij zijn uitslagen zelfstandig kan bekijken? Of mag een patiënt dat zelf beslissen? En hoe ga je om met uitslagen die misschien geen goed nieuws betekenen? In het JBZ blijven we deze en meer vragen bespreken met patiënten, medisch specialisten en huisartsen. Zo kunnen we MijnJBZ blijven ontwikkelen tot een ideaal portaal voor iedereen.

 

Over MijnJBZ
MijnJBZ is een beveiligde website die is gekoppeld aan het Elektronisch Patiënten Dossier van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Via MijnJBZ kunt u een deel van uw dossier bekijken. Meer informatie over MijnJBZ vindt u op www.mijnjbz.nl.


Zoeken

Lees voorLees voor | Print